Обикновено гениалните неща са прости. Такава е чудодейната вибрационна гимнастика,

...
 
 
Обикновено гениалните неща са прости. Такава е чудодейната вибрационна гимнастика,
Коментари Харесай

Виброгимнастиката предотвратява тромби, инсулт и инфаркт

 

 

Обикновено гениалните неща са елементарни. Такава е чудодейната вибрационна гимнастика, основана от учен Александър Микулин, която е в положение да освободи мускулите на краката от непотребната млечна киселина, да усъвършенства венозната циркулация.

Това просто упражнение визира освен огромните вени на краката, само че и капилярите, където главно се образуват запушвания. В изправено състояние откъснете петите си от пода с 2-3, най-много 5 см и ги спуснете внезапно на пода, при което се чува тон. По този метод вие задвижвате кръвта през вените, без да я оставяте да застоява. Ако вършиме това упражнение неведнъж (30 повторения, 5 пъти на ден), няма да се постанова да се оплаквате от болести на краката.

Дори в пенсия учен Микулин остава същият разтревожен и изобретателен човек, какъвто постоянно е бил. Той се заема с проблемите за запазване на здравето, предлага редица нови хрумвания, някои от които са употребявани при санаториално лекуване на пациенти.

 

Когато Министерството на здравеопазването отхвърля да разгласява книгата на Микулин по медицински тематики, ученият постъпва в медицинския институт на 76-годишна възраст и през 1975 година поставя държавните изпити „ с отлични оценки “.

 

Тази книга споделя за „ виброгимнастиката “:

 

„ Комплексът от утринни физически извършения се назовава упражнение с причина. Всъщност това е заряд на жизненост, прохлада, интензивност за целия иден ден.

Дори хората, които са подготвени, физически мощни, ангажирани с интензивна умствена работа, след няколко часа работа стартират да усещат тежест в главите си. Мозъкът се уморява.

 

Предлагам просто упражнение, което може да се извършва даже от хора, на които е неразрешено бягане и бързо вървене.

 

Ако се издигнете на пръсти, тъй че петите да се откъснат от пода единствено с 2-3 см и внезапно ги спуснете на пода, ще усетите нещо като разтърсване. В този случай ще се случи същото, както при тичане и вървене: с помощта на клапаните във вените кръвта ще получи спомагателен подтик за придвижване нагоре.

 

Такова разлюляване на тялото би трябвало да се прави постепенно, не по-често от един път в секунда. След тридесет извършения (сътресения), би трябвало да извършите отмора от 5-10 секунди. Сътресенията би трябвало да бъдат същите, каквито природата е планувала при тичане.

 

Вибрационната гимнастика не съставлява заплаха за гръбначния дирек и неговите дискове. Опитът ми с виброгимнастика от десетилетия удостоверява това.

 

През деня предлагам да повтаряте упражнението 3-5 пъти за една минута. Мисля, че виброгимнастиката е потребна за хора в изправена и заседнала работа.

 

Тежестта в главата, произлизаща от прилив на кръв вследствие на продължителна и интензивна умствена работа, изчезва след виброгимнастика. Това е по този начин, тъй като инерционните сили пламенно движат венозната кръв от главата към сърцето.

 

Умората изчезва след минута вибрационна гимнастика, до момента в който се изкачвате нагоре. Препоръчвам да вършиме тези едноминутни извършения на всеки 150-200 метра нанагорнище. Такива извършения са изключително ефикасни за облекчение на умората по време на дълги преходи, пешком.

 

Вибрационната гимнастика, според мен, може безвредно да бъде отнесена към лечебните типове физическо образование. По-горе беше обяснено по какъв начин и за какво се отстраняват шлаките по време на вибрационна гимнастика. Ако непрекъснато вършиме тези извършения, тогава венозните клапани престават да бъдат „ тихи тапи “.

 

Разклащането на тялото, стимулиране на по-енергична пулсация на кръв във вените, отстранява натрупването на отрови и кръвни съсиреци покрай венозните клапи. Следователно, разклащането на тялото е дейно средство за профилактика и лекуване на редица болести на вътрешните органи, средство за попречване на тромбофлебит и даже инфаркт (микротромбофлебит на вените на сърдечния мускул).

 

Това се удостоверява от всички последователи на виброгимнастиката. Бих желал да посоча като образец показанията на учен В.А. Амбарцумян, който сполучливо употребява виброгимнастика. (Писмото се възпроизвежда с позволение на автора).

 

“Скъпи Александър Александрович!

 

Между 1966 и 1969 година се разболях няколко пъти от тромбофлебит. През 1969 година, след лекуването на тромбофлебит в болничното заведение, започнах да употребявам метода на вибрационната гимнастика, който предложихте, когато заболяването още не беше изцяло изчезнала.

 

След два или три месеца от потреблението на този способ всички следи от последното заболяване са изчезнали. След това от съвсем две години не съм имал тромбофлебит. Струва ми се, че препоръчаният от вас способ в действителност оказва помощ за попречване на тромбофлебитни феномени … “

 

В умозаключение на историята за виброгимнастиката и нейното влияние върху човешкото тяло бих желал да дам повече препоръки: първо, когато вършиме виброгимнастика, стиснете челюстите си по-силно; второ, пробвайте се да не вършиме извършения в средата на стаята. Най-добре е да ги вършиме на врата, където подът е по-твърд, с цел да не предизвиквате недоволства от съседите, живеещи под вас.

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР